Usluge

Text Box: Proizvodi
Text Box: O nama
Text Box: Kontakt
Text Box: Inženjering

Usluge uravnoteženja

Text Box: Usluge centriranja
Text Box: Usluge preventivnog 
održavanja
Text Box: Bravarsko-motažersko varilačke usluge

Mikrotehnika vrši usluge uravnoteženja obrtnih tela u sopstvenim ležajevima i pogonskom stanju prema standardu ISO 10816-1 (ranije ISO 2372). Uravnoteženja se vrše na licu mesta jednim od najsavremenijih uređaja za uravnoteženje Vibrotest 60 firme SCHENCK, vodeće svetske kompanije za proizvodnju uređaja za monitoring vibracija i uravnoteženje.

Uravnoteženje obrtnih tela u sopstvenim ležajevima i pogonskom stanju se može smatrati ‚‚idealnim uravnoteženjem’’ jer uzima u obzir celokupno stanje mašine a ne samo njenog obrtnog dela. Broj obrtaja i veličina obrtnog tela nije ograničavajući faktor. Pri ovakvoj vrsti uravnoteženja neophodno je da postoji mogućnost pristupa obrtnom telu koje se uravnotežava (postojanje revizionih otvora ili nekih drugih mogućnosti pristupa. Ukoliko takvi otvori ne postoje, oni se, u saradnji sa naručiocem usluga, otvaraju čime se stvara mogućnost pristupa obrtnom telu.)

Pored usluga uravnoteženja, Mikrotehnika nudi i kontrolu mašina na bazi vibrodijagnostike. Ovim kontrolama se dobija mnogo jasnija slika stanja obrtnih delova mašine, čime se produžava njen radni vek. Posebna pažnja pri kontroli se posvećuje ležajevima kao elementima od velike važnosti za rad mašina i elementima koji imaju najveće habanje. Uređaj Vibrotest 60 meri parametar stanja ležajeva, na osnovu koga se donosi zaključak o stanju ležajeva. Više o ovome možete pročitati u odeljku Usluge preventivnog održavanja.

Potrebe za ovom vrstom usluga ima gotovo svaka proizvodnja. Mobilna ekipa je uvek spremna i vama na raspolaganju 7 dana u nedelji, 24 časa dnevno. Ovo je izuzetno bitno kod proizvodnje gde je zastoj jako skup, pa se za servis koriste neradni dani ili noćni termini. Korisnici naših usluga su izuzetno zadovoljni kako samom uslugom tako i rezultatima koje ona pruža.

Mikrotehnika pruža i usluge uravnoteženja na stacionarnoj mašini, kada je potrebno uravnoteženje obrtnih tela koje nemaju sopstveni pogon (rotori elektromotora, itd.).

Usluge uravnoteženja

Text Box: Usluge iznajmljivanja specijalnih vozila
Text Box: Jelšingrad mašine